Groep 7-8B 2017

Sint in de groep.

Deze week stond enkele malen in het teken van Sinterklaas. Zo werden er deze week heerlijke pepernoten gebakken en op vrijdag 1 december hebben wij schoolbreed alvast het Sinterklaasfeest gevierd. Alle kinderen uit groep 7 & 8 B hadden geweldige surprises en gedichten gemaakt. Met daarin hele leuke cadeautjes. Wij kijken op een zeer gezellige week/dag terug. In het fotoboek groep 7 & 8 B kunt u de foto's van deze evenementen bekijken.

Maandbeloning Taakspel.

Op donderdag 30 november hebben de kinderen de maandbeloning van Taakspel gehaald. De beloning was deze keer pizza bakken. Voor foto's kunt u kijken in het fotoboek groep 7&8 B

Voorleeswedstrijd.

Dinsdag 28 november heeft Joëlle Slager deelgenomen aan de voorleeswedstrijd van It Heechhôf. En foto van haar staat in het fotoboek van groep 7&8 B.

Taakspel.

Zoals u misschien wel weet van uw kind, van onderstaande informatie of nog van de informatieavond wordt er in groep 7 & 8 B Taakspel gespeeld. Wij zijn nu als groep in de volgende fase aangekomen. Dat betekent dat er eerst ruim 55 minuten Taakspel wordt gespeeld, daarna volgt er een knip (korte pauze van 5 minuten) en vervolgens wordt er weer 20 minuten Taakspel gespeeld. De komende periode richten wij ons nu op: Ik ben met mijn eigen taak aan het werk. Heb ik een vraag dan gebruik ik het blokje en als ik dan ga overleggen doe ik dat met liniaalstem. Deze regels worden d.m.v. pictogrammen inzichtelijk gemaakt voor kinderen. In het mapje foto's groep 7 & 8 B kunt u enkele foto's bekijken m.b.t. dit "spel".

 

Hierbij stukjes door kinderen geschreven over de eerste periode in groep 7 & 8 B

Vreedzame school.

Vreedzame school is een vak dat inhoud dat we ons moeten gedragen Vreedzame school houdt ook in dat we ons beleefd moeten opstellen. Marco zijn uitspraak is best goed : Dat we samen in een korte tijd steeds hechter worden en dat we elkaar steeds beter leren kennen. En dat we in zo’n korte periode zo’n mooie groep zijn geworden. Meester Anne kreeg er veel kippenvel van. Tijdens Vreedzame school beginnen we met een binnenkomer, dan doen wij altijd een spelletje bv Moord mysterie (best leuk is dat). Aan het einde van de les doen we een uitsmijter of een doe opdracht. Ook best wel leuk. Vreedzame school is best wel belangrijk want je leert van alles en nog wat. Je leert om je in te houden maar ook om conflicten op te lossen en we hebben ook petjes geel , rood en blauw. Rood is : je bent heel erg boos (je kunt gaan slaan), geel is een oplossing zoeken en blauw is weglopen. Dit is het belangrijkste van alles dus (de petjes ). Vreedzame school is niet alleen spelletjes doen, je krijgt ook weleens een brief en dan staat er bv Amerika is arm ze vragen geld. Maar een ander land zegt nee, zij kopen wapens . Vraag iemand anders maar. Nou dat moeten wij dan gaan oplossen. Dan zeggen Marco en ik natuurlijk niet normaal. Maar er staat ook is dit een rode gele of blauwe pet? Dan zeggen wij blauwe pet.

Groetjes Steven en Marco.

Geschreven door Steven gezegd door Marco.

Kapla bouwen in de 1000 puntentijd.

Taakspel; Dan leren wij blokjes goed gebruiken en zelfstandigwerken. Als dat dan lukt kunnen wij iets winnen met gekleurde pen schrijven of een extra sticker verdienen. Met de weekbeloning kun je extra 50 punten verdienen voor de 1000 puntentijd. En bij de maandbeloning kun je 10minuten langer pauze verdienen.

We bouwen vaak samen aan de kapla (hebben een groot gebouw gebouwd), met monopoly hebben wij 188 euro verdiend, in de pauze voetballen wij graag en verder doen we goed mee met de gymles en is het rustig in de klas.

Groeten Wesley en Ward

Een RAP van wat je kunt doen in de pauze

Voetbal in de pauze

Hoepels gooien, Buizen klimmen, boeken lezen in de pauze

Hoepelen

brood eten, rekenen, tikkertje en steppen in de pauze

Verstoppertje en skelter rijden

IN DE PAUZE

Geschreven door Melvin en gezegd door Jesse.

Onze klas.

Wij zijn Alex en Joëlle en vertellen iets over wat wij doen op school en in de klas.

Joëlle ; In de pauze ga ik altijd met Sanne met het paardrijdtouw ,dan draait één over de grond met het touw en dan springt de rest erover heen.

Alex op de skelter of steppen

Taakspel

Joëlle zit met Wesley en Ward in een groepje

Alex: Stefano, Jesse en Szilard zijn een groepje. Taakspel is dat je zelfstandig leert werken, en het blokje gebruiken. Het blokje heeft rood, dat staat voor niet storen en groen dan mag je iemand storen Als je een vraag hebt voor meester dan zet je het ?. Dat doen wij vaak bij de lessen spelling en schrijven.

Natuur en Techniek.

Bij Natuur en techniek leren wij over de natuur, planten, bomen maar ook vogels en andere dieren zoals duiven.

Dit was ons verhaal.

Joëlle en Alex.

Pauze.

Wij zijn Stefano en Szilard.

We vertellen over de pauze. De pauze is om buiten te spelen en fruit te eten en te drinken. Je kunt verschillende dingen doen zoals voetballen of op de skelter. Je kan nu nog veel meer dingen doen want er zijn spullen gekocht . Er zijn twee pauzes. De kleine en de grote pauze. Er gebeuren soms rare dingen. Op de skelter en op de steppen en de banden en de buizen is leuk.

Geschreven door Szilard en Stefano

Taakspel.

In onze klas hebben wij Taakspel. Dit doe je in groepjes en je hebt daarbij ook een paar regels. Elk team krijgt drie of vier kaartjes. Als jij je niet aan de regels houdt wordt er een kaartje weggehaald en als je minimaal nog één kaartje hebt krijg je een beloning. Een dag-, week- of maandbeloning.

Groetjes Sanne en Ronald

 

 

Bij deze even wat nieuws over de afgelopen weken uit groep 7&8 B.

Na de zomervakantie zijn we gestart met 12 kinderen. In groep 8 B zitten Wesley, Ward, Joëlle, Sanne, Steven, Szilard, Marco en Jesse.

Melvin Ronald, Stefano en Alex nemen groep 7 B voor hun rekening.

In de eerste weken hebben wij veel aandacht geschonken aan de "Gouden weken". Dit betekende dat wij elkaar leerden kennen en afspraken hebben gemaakt hoe wij het in onze groep willen hebben. Die afspraken zijn opgeschreven en door iedereen ondertekend met een handtekening.

Verder is er het 1000 punten systeem ingevoerd. Als er goed wordt gewerkt, positieve dingen zijn etc kun je punten verdienen. Heb je op vrijdag 1000 punten gehaald kun je 20 minuten vrij spelen. En dat is tot nu toe iedereen gelukt!

Sinds vorige week zijn wij met Taakspel gestart. Dit spel wordt drie keer per week, nu nog 20 minuten, gespeeld. Tijdens rekenen, spelling, taal, schrijven etc werken de kinderen in groepjes van drie, aan drie afspraken/regels die zij onder de knie willen krijgen. Lukt dat dan krijgen zij per keer een dagbeloning. Per week moet je drie keer de dagbeloning hebben gehaald, is dat het geval dan krijg je de weekbeloning. Heb je per team 4 keer de weekbeloning gehaald dan krijg je een maandbeloning. De dagbeloning is iets kleins, de weekbeloning wat groter en de maandbeloning is waar hard voorgewerkt wordt want dat zijn enorme leuke dingen. Echter alle beloningen zijn door de kinderen zelf bedacht.

Handig om te weten;

Op donderdag,tijdens de lunch, hebben kinderen de mogelijkheid om een tosti te bakken of kunnen zij een "soepje" krijgen (beide moeten echter wel mee worden genomen van huis, dat geldt ook voor eventuele sausjes die kinderen bij de tosti willen).

Wist u dat;

Na de herfstvakantie komt Femke bij ons in groep 8B. Wij wensen haar alvast een fijne tijd toe bij ons op school en in de groep.