Groep 5-6D 2017

29 september 2017:

De afgelopen week zijn wij in groep 5/6D bezig geweest met het maken van woordspinnen, dit kwam aan bod met taal.

Zo heeft iedereen een woordspin gemaakt over de sportdag van afgelopen donderdag en hebben ook veel kinderen zelf een woordspin bedacht. Zie hier de prachtige resultaten!

 

17 oktober 2017:

Vandaag hebben wij bezoek gehad van de politie. Er kwam een echte politie agent langs, die ons alles liet vragen. De kinderen wilden vooral weten wat een politie agend eigenlijk allemaal bij zich heeft. De kinderen mochten alles zien en er mochten zelfs een paar kinderen de handboeien om. Ook had de agent een politiebus meegenomen, waar we allemaal even in plaats mochten nemen. De zwaailichten en de sirene gingen ook aan, reuze spannend en interessant natuurlijk!!

20 oktober 2017:

Wist u dat????

  • Theo sinds deze week bij ons in de klas zit? Erg leuk natuurlijk. We wensen Theo een hele fijne tijd bij ons op it Heechhôf. 
  • Dat onze bibliotheek is vernieuwd en we afgelopen week allemaal een nieuw boek mochten halen? Dat halen was nogal speciaal deze keer, want de kinderen mogen vanaf nu allemaal hun eigen leesboek scannen.....
  • Wesley een robot heeft gekregen op zijn verjaardag? Deze heeft hij gisteren gedemonstreerd aan de hele klas. Reuze interessant natuurlijk. De robot kan zelfs een beker vast pakken en omhoog tillen!
  • We vandaag allemaal benoemd hebben waar we trots op zijn? Juf is namelijk erg trots op de kinderen op wat ze al bereikt hebben in deze korte tijd. Maar ik vind het ook belangrijk dat de kinderen zelf dingen kunnen benoemen van zichzelf en elkaar waar ze trots op zijn. Hier een paar voorbeelden: "Ik krijg bijna nooit meer woede aanvallen", "Ik ben trots op dat ik vrienden heb", "Ik ben trots op de klas", "Ik ben trots op dat ik het zo goed doe met spelling", "Ik ben trots op dat juf het met ons volhoudt", "Ik ben trots op dat ik nu deelsommen kan". En zo kunnen we natuurlijk nog heeeeel lang door gaan. 
  • Wist u dat wij twee keer in de week toneellezen in tweetallen? De kinderen kunnen dit heel goed en kunnen met veel gekke, leuke stemmetjes lezen. 

 

Groep 5/6 D willen jullie allemaal een hele fijne herfstvakantie toewensen!

Tot over 10 dagen!