Groep 5-6C 2017

Welkom op de pagina van groep 5/6C van juf Lotte en juf Annemaryn

Maandag: juf Lotte

Dinsdag t/m vrijdag: juf Annemaryn

Bij ons in de klas zitten:

Groep 5:

Lourens, Esmee, Luca, Jesse, Jaimy en Diana

Groep 6:

Johanna, Saskia, Mike, Johan, Damien, Ferenc, Keano, Alicia en Justin

 

Grote rekendag en lenteontbijt(29-03-2018)

Woensdag 28 maart 2018 hebben groep 5/6C en 5/6D samen gewerkt aan de grote rekendag.

Dit deden we in de vorm van een circuit waarbij er verschillende spelletjes aan bod kwamen.

In de groep van juf Annemaryn werd er druk gemeten. We moesten kijken hoe lang en breed de klas was. Dit deden we met een rolmaat maar ook met ons eigen lichaam. We hebben onszelf ook gemeten en van klein naar groot gezet!!

Op de gang konden de kinderen kiezen uit allemaal verschillende rekenspelletjes zoals; yepp, malle getallen, tafelkwartet, rekenen met bordspellen en nog veel meer!

In de klas van juf Jildou zijn we bezig geweest met sommen tot 100. De kinderen moesten met pittenzakken proberen om in totaal 100 te gooien. Lukt dit met twee pittenzakken? Dan kregen we 100 punten. Lukte dit met drie pittenzakken dan kreeg je 50 punten!

Al met al veel gerekend!!!

Vandaag hebben we heerlijk met elkaar ontbeten en paaseieren gezocht. Fijne Pasen allemaal!

Knutselcircuit(januari 2018)

We zijn sinds een paar weken begonnen met een knutselcircuit in de middenbouw. Dit doen we op dinsdagmiddag vanaf 14.00. De kinderen gaan dan 45 min naar een andere klas toe om iets leuks te knutselen. Ze werken 2 weken aan hun knutselwerkje en gaan dan weer naar de volgende klas. De kinderen en meester/juffen vinden het erg leuk.

De Politie

Dinsdag 17-10 hebben wij bezoek gehad van de politie. Er kwam een echte politie agent langs, die ons alles liet vragen. De kinderen wilden vooral weten wat een politie agent eigenlijk allemaal mee heeft. De kinderen mochten alles zien en er mochten zelfs een paar kinderen de handboeien om. Ook had de agent een politiebus meegenomen, waar we allemaal even in plaats mochten nemen. De zwaailichten en de sirene gingen ook aan, reuze spannend en interessant natuurlijk.