Groep 3A '18-'19

Thema muziek
Deze week zijn wij begonnen met het nieuwe thema: muziek! Maandag werd dit thema door de leerkrachten op een grappige manier  geïntroduceerd. Weer een erg leuk thema waar we allemaal erg veel zin in hebben om mee aan de slag te gaan!

Doevrijdag rekenen

Op vrijdag rekenen wij vaak op een actieve manier, zo ook deze week weer.
In tweetallen werd er met pittenzakken en het splitspapier gesplitst! Dit ging hartstikke goed!

Thema kunst

Wellicht heeft uw kind er thuis al wat over verteld: het thema kunst! Drie weken lang werken wij volop aan kunst. We leren van alles over kunstenaars, verf technieken, stijlen, woordenschat, geschiedenis en hoe we de kunstenaars in ons naar boven kunnen halen. Er zijn al vele mooie werken gemaakt door de leerlingen! Deze laatste week staat Keith Haring centraal. Vrijdag is de afsluiting van het project en worden alle kunstwerken, gemaakt door de leerlingen, tentoongesteld in een heus museum op school. De leerlingen uit de andere groepen zullen een bezoek komen brengen. 

 

De afsluiting was een groot succes! Iedereen heeft zijn ogen uit gekeken in het museum. De kinderen presenteerden de kunstwerken, heetten de bezoekers welkom en stempels werden bij binnenkomst in het museum gezet.
Afgelopen maandag was de prijsuitreiking: wie had de grappigste blauwe zin, de zonnigste gele zin, en de langste rode zin bedacht én welke groep had de kruk het mooist versierd. De jury vond het een moeilijke beslissing, maar is tot een unaniem besluit gekomen: groep 3A was het creatiefst, groep 3/4B het netst en groep 4C het creatiefst. Iedereen heeft gewonnen!

De laatste foto's zijn toegevoegd!