Groep 3-4A

Sinterklaas

Al een aantal weken staat het thema Sinterklaas centraal op it Heechhôf. Een thema waar alle kinderen, en leerkrachten, erg enthousiast van worden!

Veel activiteiten binnen dit thema zijn gedaan. Zo hebben we in het grote boek van Sinterklaas tekeningen en verhaaltjes over ons zelf mogen maken, een eigen verlanglijstje gemaakt en zijn er heerlijke pepernoten gebakken (en opgegeten). Ook hebben we prachtige schoentjes gemaakt. En het leuke was dat we deze schoentjes ook nog mochten zetten. En de volgende dag zat er wat in!! Voor iedereen een lekkere chocolade lolly. Tijdens twee rekenlessen hebben wij in plaats van het reguliere rekenwerk allemaal Sinterklaas spelletjes gespeelt: Sint-erger-je-Piet, schat zoeken, Sinterklaas of zwarte Piet spiegelen, door samen te werken een Sint afbeelding op de kralenplank maken en pepernoten sjoelen. Erg leuk en we hebben nog veel geleerd ook!

Dit hebben we allemaal gedaan in de aantocht naar DE grote dag: Sinterklaas en Piet komen op school! Vrijdag 1 december was het dan eindelijk zo ver: Sinterklaas kwam op school aan! Maar... waar was Piet?! Tijdens de heftige storm opweg naar Nederland is Piet over boort geslagen en op Ameland aan gespoeld. Ojee!! Maar gelukkig heeft hij met zijn zwemband en zwemflippers het vaste land bereikt en kon ook Piet bij ons op school zijn. Sinterklaas en Piet is bij alle klassen even langs geweest, en dus ook bij ons. We hebben gezongen, gedanst, mooie dingen laten zien en veel dingen gevraagd. En als afsluiter kregen we allemaal een ontzettend leuk cadeau van Sint en Piet!

 

Oktober nieuws

Op 4 oktober was de opening van de kinderboekenweek “Gruwelijk Eng”. De opening was in de gymzaal waar we hebben gekeken naar een toneelstuk van juf Petra en juf Frouwkje. De scanner van de nieuwe bibliotheek was zoek! Gelukkig hebben we de scanner teruggevonden en zijn wij later met onze klas naar de nieuwe bibliotheek in onze school geweest. We hebben allemaal nieuwe boeken. En het leukste van alles… Je boeken worden nu op de officiële manier gescand met de scanner. Hoe cool is dat?!

De komende weken werken wij aan het thema Gruwelijk Eng. We maken zelfs van het rekenen gruwelijk enge opdrachten. We hebben al heel wat spannende verhalen gelezen en zijn druk bezig geweest met de Spokentocht die op het programma stond. Iedere groep heeft iets griezeligs geknutseld dat in de hallen werd tentoongesteld. Tijdens de Spokentocht hebben wij een tocht door de school gemaakt om de griezelwerken van de andere groepen te bewonderen. Wat een gruwelijke mooie werkjes hebben wij gezien!

Na de herfstvakantie sluiten wij het thema Gruwelijk Eng af met overheerlijke heksensoep, inclusief spinnenballetjes!