Groep 1-2 B '18-'19

Welkom op de pagina van groep 1-2B.

Januari 2019

We zijn alweer een aantal weken in het nieuwe jaar en hebben er een nieuw klasgenootje bij, Welkom!

Het nieuwe thema is 'Beroepen' en dan met name de hulpdiensten. Voor de kinderen noemen we dit de1-1-2 weken. De afgelopen twee weken was 'de Politite' aan beurt. De politie is op school geweest en heeft alles uitgelegd over dit beroep. In de schriftjes van de kinderen en op de FB pagina van school zijn een aantal foto's te vinden.

De komende twee weken is 'De Brandweer'aan bod en de weken daarna gaat het over 'De dokter' (ambulance ). Mocht u brandweer of ambulance bij de school zien staan (mits het regelen hiervan gaat lukken). Geen paniek! Ze komen de kleuters alles over hun beroep en voertuigen vertellen.

December 2018

sinterklaas was een geslaagd feest; verkleden, cadeaus inpakken, pietengym en met de stoomboot door de gang 'varen'.

Nu is de school alweer in de kerstsfeer! In de klas hebben we de kerstboom versierd. Ieder mocht er kerstballen en slingers in hangen. uiteraard moest ook helemaal bovenin, de piek. De kinderen vonden dat deze erg scheef stond en gaven de juf hints hoe deze recht gezet moest worden.

 In de huishoek is een gezellig hoekje gemaakt waar ook een boomje versierd kan worden. En waar je je glitter- kerstkleding aan kan trekken. Ook kun je er lekker eten in het restaurant waar de klanten graag komen eten, de obers de bestellingen opnemen en uiteraard een kok het eten bereidt. 

A.s. woensdag gaan we met alle kinderen van school mooie kerstknutsels maken en donderdagavond genieten van SAMEN op school eten. Ouders alvast allemaal bedankt voor de bijdrage die u dan gaat leveren. De kinderen hebben er erg veel zin in!!

november 2018:

Wat gebeurt er toch veel in weinig tijd. ...De herfstvakantie lijkt alweer een poos geleden. We hebben t.m de kerstvakantie het thema FEEST, want Sintmaarten is geweest, Sinterklaas in binnenkort jarig en de kerst staat ook 'voor de deur'.

In de groep zijn we nu druk bezig met het Sinterklaasthema. Er is een inpaktafel in de klas en een pietenhuis met kantoortje voor Sinterklaas. Ook staat de stoomboot in de klas, die 'echt' door de klas kan varen.

Tijdens taakspel hebben de kinderen de maandbeloning gehaald. Dit betekend dat ze al een maand lang alle stickers op de teamposter hebben gehaald. En dat is ook uiteraard ook een feestje waard. De maandbeloning was pepernoten bakken!

In circuitvorm hebben we met de beide groep 1-2 :

* pepernoten gebakken, het recept hebben de kinderen in de schriftje meegekregen

* schoentjes gevouwen en gezongen, dus wie weet zat er vanmorgen wel iets in

* een huisje uitgeprikt , dat wordt een mooie muts voor de komst van sinterklaas

* een baard van sinterklaas met scheerschuim maken

* de eigen 'chocolade'- letter versieren

Nu wachten we met smart op de komst van Sinterklaas!

 

(oktober 2018) De kinderboekenweek 'Kom Erbij (vriendschap)':

Woensdag is de kinderboekenweek geopend en zoals bijna elk jaar mogen we dan per groep een nieuw boek(en) aanschaffen. In onze groep is dat het boek 'Samen kunnen we alles' geworden. Deze past goed bij het thema Vriendschap van de kinderboekenweek. 

'Samen kunnen we alles' gaat over Bever die tijdens de bouw van zijn burcht naar beneden valt en gewond raakt. Egel en Beer brengen hem naar het hol van Beer. Daar verzorgen ze zijn wonden en maken een bed voor hem. Terwijl Bever slaapt, bouwen zijn vrienden als verrasssing een - met bloemen, schelpen en afval versierde! - nieuwe burcht voor hem. Ze zijn alleen vergeten een ingang te maken. Geen nood, want Bever zegt: "Ik bijt me er wel doorheen!"

Taakspel: Misschien hebben de kinderen het er thuis al eens over gehad? We doen taakspel in de klas. Dit is een positieve manier van leren een taak goed uit te voeren. En we hebben al een paar keer mogen oefenen 

Tijdens het spel leren de kinderen een taak (bijv. 'samen opruimen') goed uit te voeren. Tevoren wordt een tijd afgesproken (dit zijn nu eerst maximaal 5 min.). Als iets niet loopt zoals afgesproken wordt er een muntje weggehaald (i.p.v. corrigeren). De dingen die goed gaan benoemen we duidelijk (positief stimuleren). Als er muntjes over zijn aan het einde van de speltijd krijgen de kinderen een sticker op de teamposter (en op de eigen stickerkaart). Na 3 keer goed krijgen de kinderen een beloning. Dat kan zijn een klein kadootje uit het mandje of bijv. extra tijd om een fimpje te kijken. 

Een nieuw schooljaar:

We zijn weer fris van start gegaan, iedereen weer welkom op school!.

Deze eerste periode staat in het teken van 'De Gouden Weken'. We leren elkaar beter kennen en daarnaast ook de de regels en routines in de klas, op het plein en in de school.

Het eerste overkoepelende thema is "Samen naar school"! We geven de kinderen om de beurt de IK-koffer mee naar huis. Instructies daarvoor vind u in de koffer zelf. Aan de hand van de meegebrachte spullen kunnen de kinderen vertellen en laten zien wie ze zijn, waar ze graag mee spelen etc. Deze komen in de klas op de thematafel en mag die dag (of twee dagen) blijven staan.

Ook de juffen vertellen iets over zichzelf en laten dit ook zien via de IK- koffer.

We wensen jullie allemaal een fanatsisch schooljaar!