Groep 1-2 B '18-'19

Welkom op de pagina van groep 1-2B.

(oktober 2018) De kinderboekenweek 'Kom Erbij (vriendschap)':

Woensdag is de kinderboekenweek geopend en zoals bijna elk jaar mogen we dan per groep een nieuw boek(en) aanschaffen. In onze groep is dat het boek 'Samen kunnen we alles' geworden. Deze past goed bij het thema Vriendschap van de kinderboekenweek. 

'Samen kunnen we alles' gaat over Bever die tijdens de bouw van zijn burcht naar beneden valt en gewond raakt. Egel en Beer brengen hem naar het hol van Beer. Daar verzorgen ze zijn wonden en maken een bed voor hem. Terwijl Bever slaapt, bouwen zijn vrienden als verrasssing een - met bloemen, schelpen en afval versierde! - nieuwe burcht voor hem. Ze zijn alleen vergeten een ingang te maken. Geen nood, want Bever zegt: "Ik bijt me er wel doorheen!"

Taakspel: Misschien hebben de kinderen het er thuis al eens over gehad? We doen taakspel in de klas. Dit is een positieve manier van leren een taak goed uit te voeren. En we hebben al een paar keer mogen oefenen 

Tijdens het spel leren de kinderen een taak (bijv. 'samen opruimen') goed uit te voeren. Tevoren wordt een tijd afgesproken (dit zijn nu eerst maximaal 5 min.). Als iets niet loopt zoals afgesproken wordt er een muntje weggehaald (i.p.v. corrigeren). De dingen die goed gaan benoemen we duidelijk (positief stimuleren). Als er muntjes over zijn aan het einde van de speltijd krijgen de kinderen een sticker op de teamposter (en op de eigen stickerkaart). Na 3 keer goed krijgen de kinderen een beloning. Dat kan zijn een klein kadootje uit het mandje of bijv. extra tijd om een fimpje te kijken. 

Een nieuw schooljaar:

We zijn weer fris van start gegaan, iedereen weer welkom op school!.

Deze eerste periode staat in het teken van 'De Gouden Weken'. We leren elkaar beter kennen en daarnaast ook de de regels en routines in de klas, op het plein en in de school.

Het eerste overkoepelende thema is "Samen naar school"! We geven de kinderen om de beurt de IK-koffer mee naar huis. Instructies daarvoor vind u in de koffer zelf. Aan de hand van de meegebrachte spullen kunnen de kinderen vertellen en laten zien wie ze zijn, waar ze graag mee spelen etc. Deze komen in de klas op de thematafel en mag die dag (of twee dagen) blijven staan.

Ook de juffen vertellen iets over zichzelf en laten dit ook zien via de IK- koffer.

We wensen jullie allemaal een fanatsisch schooljaar!