Groep 1-2A '18-'19

Welkom op de pagina van groep 1-2A

(oktober 2018) De kinderboekenweek 'Vriendschap':

Woensdag is de kinderboekenweek geopend en zoals bijna elk jaar mogen we dan per groep een nieuw boek(en) aanschaffen. In onze groep is dat het boek 'Ik zou wel een kindje lusten'.  

Taakspel: Misschien hebben de kinderen het er thuis al eens over gehad? We doen taakspel in de klas. Dit is een positieve manier van leren een taak goed uit te voeren. En we hebben al een paar keer mogen oefenen 

Tijdens het spel leren de kinderen een taak (bijv. 'samen opruimen') goed uit te voeren. Tevoren wordt een tijd afgesproken (dit zijn nu eerst maximaal 5 min.). Als iets niet loopt zoals afgesproken wordt er een muntje weggehaald (i.p.v. corrigeren). De dingen die goed gaan benoemen we duidelijk (positief stimuleren). Als er muntjes over zijn aan het einde van de speltijd krijgen de kinderen een sticker op de teamposter. Na 3 keer goed krijgen de kinderen een beloning. Dat kan zijn een klein kadootje uit het mandje of bijv. extra tijd om een fimpje te kijken. 

We zijn weer fris van start gegaan, iedereen weer welkom op school!.

Deze eerste periode staat in het teken van 'De Gouden Weken'. We leren elkaar beter kennen en daarnaast ook de de regels en routines in de klas, op het plein en in de school.

Het eerste overkoepelende thema is "Samen naar school"! We geven de kinderen om de beurt de IK-koffer mee naar huis. Instructies daarvoor vind u in de koffer zelf. Aan de hand van de meegebrachte spullen kunnen de kinderen vertellen en laten zien wie ze zijn, waar ze graag mee spelen etc. Deze komen in de klas op de thematafel en mag die dag (of twee dagen) blijven staan.

We wensen jullie allemaal een fanatsisch schooljaar!