Groep 1-2 2017

maart 2018

Het nieuwe thema van de komende 2 weken wordt Pasen. We hebben dan kip 'Dottie' in de klas! Ze legt elke dag eieren, maar hoeveel dat er elke keer zijn?

februari 2018 

We zijn afgelopen week begonnen met het nieuwe thema: 'Post'. De kinderen hebben allemaal een brief naar éen van de ouders gestuurd met een eigen gemaakte tekening. De post had i.v.m. Valentijnsdag een leuke actie! I.p.v. een postzegel, een kus op de envelop en dan werd de brief gratis bezorgd. We zijn met de groep naar de brievenbus gegaan om ze zelf op de bus te doen!

Voor het nieuwe thema maken we een brievenbus voor in de gang of klas . We willen hier graag schoenendozen voor gebruiken. Heeft u één of meer schoenendozen voor ons? Graag!

november 2017:

Sinterklaas brengt op 1 december een bezoek aan onze school. Voor de komst van de Sint oefenen we in de klas 'de Pietendans'. De andere bouwen oefenen deze dans tijdens de gymlessen.

Bijna alle activiteiten zijn dan ook op het Sinterklaas- thema afgestemd. Zo is in de bouwhoek een stoomboot nagebouwd. Maar ook bij het pietenhuis (de huishoek) staat een boot, gemaakt door de kinderen. Van klei worden allemaal pepernoten en chocoladeletters gemaakt. De letter van de week: de letter -s- (sint),  de letter -ie- (piet) en de letter -b- (boot) worden door de kinderen van groep 2 geleerd. Groep 3 leest volgens de methode, maar we leggen waar mogelijk wel de link naar het thema. Ze zijn met kern 2 van Veilig leren lezen begonnen.

In de hal bij de hoofdingang is ook een Sinterklaashoek gemaakt. Hier kan Sinterklaas of Piet overnachten en/ of werken. Het verhaal van Sinterklaasjournaal wordt gevolgt. Kinderen die pakjes vinden die van de boot zijn gevallen kunnen hier ingeleverd worden. Zo kunnen de pieten ze bij de juiste kinderen brengen. Tekeningen kunnen hier uiteraard ook ophangen worden.

Welkom in groep 1-2

Wat zijn er veel nieuwe kinderen bij gekomen. Welkom allemaal, we gaan er een fantastisch jaar van maken! We zijn gestart met het thema 'Thuis'. De groep is begonnen met wie ben jij, hoe zie je er uit? In de hal hangen ook al werkjes passend bij het thema. Want ja.....hoe heten die haartjes eigenlijk die aan je ogen zitten of die er boven in een boog?

Het eerste blok van de Vreedzame School is ook in volle gang. In de kring en daarbuiten worden alle woorden die hier bij horen ook steeds meer toegepast door de leerlingen zelf. Blok 1 draait vooral om: 'We horen bij elkaar!' Deze lessen staan in het teken van groepsvorming en het creëren van een positief klimaat in de klas. Samen met de leerlingen maken we afspraken over hoe we met elkaar omgaan in de klas. de hulpen in de klas hebben taken en elke vrijdag krijgt deze hulp dan ook opstekers van zijn/ haar klasgenoot te horen.